Yoga, Hathayoga, Fundament aarde
Hathayoga lessen en Yogales en Meditatie in Leeuwarden

Hathyoga

hathayoga
Docent Piet Dijkstra
Lokatie st Annaparochie en Stiens


Als we yoga regelmatig beoefenen worden we bewust van patronen en kunnen we leren spanning los te laten. In de yogahouding is er een stroom van ontspanning-spanning-ontspanning, waarbij de adem de verbindende schakel is die in deze stroom zijn natuurlijke ritme blijft volgen.
De hathayogales is gericht op het ontwikkelen van een stevige basis en in het (hernieuwde ervaren van) vertrouwen dat dit fundament aanwezig is, kan de aandacht zich volledig naar binnen richten en ontwikkelt de les zich als vanzelf.
In de yogales zijn we niet zozeer gericht op de 'perfecte uiterlijke houding'. Hetyogacentrum richt zich meer op het ontwikkelen van de 'perfecte innerlijke houding' waar niet het ego de grenzen of de grenzeloosheid bepaalt maar waar vanuit ontspanning voortdurend de grenzen van het moment worden verkend. En... als het lichaam aangeeft dat er ruimte ontstaat die ruimte met aandacht wordt gevuld.
Doel is naast het ervaren van ontspanning, het ervaren dat de openheid van het moment ons verbindt met een staat van helder en wakker bewustzijn. In gewoon Nederlands: de les kent geen eind, de staat van ontspanning en openheid die in de les wordt bereikt nemen we mee de dag en avond in.
Yoga is voor iedereen! Jong en oud, man en vrouw gaan in een les prima samen omdat je voortdurend gericht bent op het eigen lichaam en haar mogelijkheden.
Piet Dijkstra
Boksumerdyk 10
8912 CA Leeuwarden
Lid Vereniging Yogadocenten
Nederland
Erkend Europese Yoga Unie
Telefoon: 058-2889779
Mobiel: 06-28780071
IBAN: NL14 TRIO 0254 4594 98