Fundament aarde

Yogadocenten van het yogacentrum.

Piet Dijkstra

Yoga docent Piet Dijkstra
De afgelopen 30 jaar hou ik me op de een of andere manier met yoga bezig. Iets wat op mijn pad is gekomen en waar ik, of ik wil of niet, niet meer zonder kan. Meditatie, vipassana, kriyayoga, stemexpressie en sinds 10 jaar hathayoga. Steeds is er de wens geweest om dit onderdeel te laten zijn van het dagelijks leven en niet alleen in de avonduren tijdens een cursus.
Na een 4 jarige beroepsopleiding tot yogadocent aan de Intensieve Yoga Scholing in Utrecht geef ik op verschillende locaties yogales: hathayoga, yoga en meditatie, bedrijfsyoga. Verschillende reizen naar India hebben telkens weer aan een verdieping van de yogaervaring bijgedragen. Met bij- en nascholing wordt er voor gezorgd dat de yogaervaring van moment tot moment actueel blijft en op de cursisten kan worden overgebracht.

Greetje de Heer

Stacks Image 502
Yoga en meditatie zijn voor mij een bron van vreugde en inspiratie. Steeds weer nodigt deze bron uit om Hier en Nu te Zijn, om te ervaren en te komen tot (zelf)onderzoek.

In de lessen biedt de lichamelijke invalshoek de mogelijkheid om het lichaam te (leren) voelen en kennen. Het helpt om spanning te laten gaan en om goed voor het lichaam te zijn.
In alle lessen is er de uitnodiging om vanuit de directe ervaring te onderzoeken hoe de werkelijkheid zich Hier en Nu voordoet. Een onderzoek vanuit liefdevolle aandacht, waar alles is zoals het is.

Meditatie en Yoga bieden de gelegenheid om gewaar te zijn. In combinatie met oude en nieuwe (yoga) filosofieën krijgen ze voor mij de diepgang die recht doet aan hun oorsprong én aan de vele goede leraren die me voorgingen en ‘op wiens schouders ik mag staan’.

De leraren die voor het geven van yoga belangrijk voor mij zijn:
• Rob Obermeijer bij wie ik de vierjarige intensieve yogascholing (Yogacentrum Utrecht) volgde
• Rupert Spira bij wie ik seminars volg
• de Natuur
Sinds 2006 geef ik (chakra)meditatie en chakra- en hathayoga.

De yogadocenten van Het-Yoga-Centrum zijn Erkend door de Europese Yoga Unie.